013 in 3 min. uitverkocht

013 in 3 min uitverkocht

Zwarthandel concert tickets: smerige business!!

(geschreven door een Damien Rice fan op de weblog reno.punt.nl)

 

ticket damien rice 013

Nu ben ik zelf niet vies van commercie en kan het in de regel wel waarderen als mensen innovatief en creatief zijn in het verdienen van geld. Het komt echter anders te liggen als de manieren waarop dit geld verdiend wordt illegaal zijn en over de rug van echte muziekfans gebeurt.

 

 

   

Hoge woekerprijzen voor Damien Rice in 013

Damien Rice (zie mijn vorig log over zijn muziek) geeft sinds lange tijd een éénmalig concert in het Tilburgse 013. Binnen 8 minuten was dit concert uitverkocht. Dit lag wel in de lijn der verwachting, maar zo snel verbaasde me. Enige tijd later begon me duidelijk te worden wat hier aan de hand is. De tickets worden per 20 verkocht en dat is natuurlijk ideaal voor zwarthandelaren die hadden voorzien dat dit concert zou uitverkopen. Bij een capaciteit van een zaal met 2000 plaatsen zijn tickets dan natuurlijk razend snel weg.

 

Via sites zoals Onlineticketshop en Marktplaats vraagt men tot 165 EURO voor een kaarten van 25 EURO kostprijs. Belachelijk en schandalige prijzen waarmee de echte fan enorm wordt benadeeld. Hierbij kun je natuurlijk je vraagtekens zetten bij het beleid dat Ticketservice (het systeem dat wordt gebruikt in 151 grotere postkantoren en enkele GWK-stations) voert door 20 kaarten per persoon aan te bieden. Maar nog erger is dat men de illegale zwarthandel niet of nauwelijks aanpakt.

 

Zwarthandel door gespecialiseerde bureaus

Door dit wanbeleid komen er steeds meer bureaus die kaarten opkopen om ze vervolgens voor woekerprijzen van de hand te doen. Ik dacht altijd dat ze deze via veilingsites opkochten, maar de truc die bureaus hanteren is zelfs veel slimmer: op vrijdagavond een groepje jongeren ronselen die de dag erna in de rij gaan zitten. Zij kopen voor het ticketbureau het maximaal aantal toegestane kaarten en cashen daarmee 25 euro voor een uurtje wachten. Op zes kaarten is die investering zo terugverdiend, zeker wanneer een kaartje van 80 euro voor het dubbele van de hand gaan.

 

Consument de oorzaak

Uiteindelijk is het natuurlijk de consument zelf die de prijs zo opdrijft. Als Marco Borsato ziet dat op de zwarte markt zijn kaarten voor 100 euro van de hand gaan terwijl hij 50 euro vroeg bij de voorverkoop, dan gaat zijn gage de volgende keer geheid omhoog. Het is een markt van vraag en aanbod. Maar het is wel jammer dat speculanten deze markt zo verzieken.. De echte smerige business zit bij de zwarthandelaren en ticketbureaus. Maar die worden nu dus ongemoeid gelaten. En dat kan bijna alleen maar betekenen dat de inflatie op concertkaarten nog lang niet zijn piek heeft bereikt.

 

 Zucht....

 

 

Bron: http://reno.punt.nl/

website ontwikkeling door Bas & Ferry